torsdag, mars 29, 2007

Äntligen!

Äntligen är det vår! Jag har sett de första tussilagoblommorna och vårjublade som jag brukar ;) Rödvingetrasten och borfinken sjunger för fullt. Till och med koltrasten försökte sig på en liten truddelutt. Den här våren är lite för snabb. Jag hoppas att vi inte missar blåsipporna i år och att tranorna inte hinner flyga sin väg innan vi hälsat på dem. Det är redan över 9000 tranor vid Hornborgasjön!

Äntligen har jag tagit mod till mig! Jag har levt med smärtproblematik i många år. Det har inte varit lätt, men nu har jag börjat ta ett helhetsgrepp på min situation. Jag har tagit kontakt med vården och börjat gå på samtal. Jag har också kontaktat arbetsterapin för att få tips om jur jag kan få hjälp att klara min vardag. Och i morgon är det dags för sjukgymnastik. Jag har som jag berättat tidigare växt upp i en dysfunktionell familj och dessutom varit med största delen av mitt liv i en fundamentalistiskt sekt. Så jag har jag verkligen fått lära mig att jag och min kropp inte har så mycket värde. Jag vill hitta tillbaka till min kropp, lära mig förstå den och lära mig att lyssna på den. Jag hoppas att det här kommer att hjälpa mig en bit på väg. Och att jag en dag kan lämna det som varit bakom mig och istället ägna mig åt att leva livet!

Ha en härlig vårdag!

Elinor/Kvinnorummet

1 kommentar:

ingela sa...

Hej Elinor,
vilken intressant sida och vilken tur att jag fann den. jag ska skriv en C-uppsats i vår om hur man skapar sig en ny identitet, nytt socialt nätverk efter att ha lämnat organisationen JH. Jag undrar förstås om jag skulle få intervjua dig (via internet, bor i Blekinge) senare i vår?
min e-post adress är:
ingela.ellman@hotmail.com
ha en bra dag
mvh ingela